Uddannelse & Certificering

UDDANNELSE OG CERTIFICERINGSe de forskellige muligheder indenfor uddannelse og certificering i filosofisk praksis herunder

Bliv certificeret som filosofisk praktiker!Fra 1. september 2023 kan du blive certificeret som filosofisk praktiker eller filosofisk facilitator ved Dansk Selskab for Filosofisk Praksis. Det foregår konkret på følgende måde:


  1. Du starter med grundigt at gennemlæse dokumentet Certificeringskriterier for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og vurdere om du er kvalificeret til at blive certificeret i en af de to kategorier. Du finder dokumentet her på siden.

  2. Du fremsender den i dokumentet listede dokumentation for uddannelse og efterdannelse til forperson for Certificeringsudvalget Finn Thorbjørn Hansen. Inkludér en kort præsentation af dig selv og din begrundelse for at ville certificeres. Finn har mail: finnth@ikp.aau.dk


  3. Certificeringsudvalget foretager en foreløbig vurdering om du er kvalificeret og udbeder sig evt. supplerende dokumentation eller oplysninger.

  4. Du modtager besked om du er indstillet til certificering og indbetaler, hvis vurderingen er positiv og du ønsker at gå videre, kr. 4000 i certificeringsgebyr til DSFP på konto: reg.nr 5358, kontonr. 0248533. Angiv ”certificering”. Beløbet dækker bl.a. udgifter i forbindelse med certificeringsproceduren og er fastsat for at sikre seriøsitet.

  5. Din certificering afsluttes med præsentation og efterfølgende dialog, hvor mindst fire medlemmer af bestyrelsen i DSFP er fysisk tilstede (se mere i Certificeringskriterier). Der afholdes løbende certificeringer. Næste dato for certificering oplyses, når man får besked om, at man er indstillet til certificering.

  6. Bestyrelsen kan undtagelsesvis afvise dig på baggrund af din mundtlige præsentation, selvom du tidligere er indstillet af Certificeringsudvalget. I det tilfælde tilbagefører DSFP 50% af certificeringsgebyret.

  7. Certificeringen afsluttes med, at du modtager et Diplom, som bekræfter, at du er Certificeret Filosofisk Praktiker/Filosofisk Facilitator ved DSFP.
Se vigtige dokumenter her:


Certificeringsudvalget

Finn Thorbjørn Hansen

Forperson


Professor i filosofisk og praktisk dialog, AAU


finnth@ikp.aau.dk

Simon Berg


Ph.d.-studerende, AAU,

adjunkt, UCN

Thomas Ryan Jensen


Cand.mag. i filosofi & kommunikation. Chefkonsulent på Institut for Ledelse, Organisation og Forvaltning, KP

Uddannelse


DSFP udvikler kurser og uddannelser inden for filosofisk praksis. Medlemmerne vil løbende blive orienteret om kursusaktiviteter og uddannelsesmuligheder.


I Danmark kan man på universitetsniveau (mastermodul) tage kurser i filosofisk vejledning på Aalborg Universitet under ledelse af professor Finn Thorbjørn Hansen. I øjeblikket er der tre Efter- og Videreuddannelseskurser i filosofisk praksis, sokratiske dialoggrupper og facilitering af undringsværksteder (modul A, B og C), som tilsammen udgør et Mastermodul (15 ECTS). Man kan vælge af tage dem enkeltvist. Disse efter- og videreuddannelseskurser i filosofisk praksis er kvalificerende for certificeret medlemskab i DSFP.