Arkiv

ARKIV


Læs om tidligere aktiviteter herunder

VINDER af årets filosofiske initiativ 2022

Marts 2023Bestyrelsen i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis har besluttet at tildele prisen for Årets Filosofiske Initiativ 2022 til Anna Cornelia Ploug, Cinemateket (Rasmus Brendstrup) og Golden Days Festival.


Udover den gode idé med at samle folk om film med et filosofisk indhold, har vi især lagt vægt på vigtigheden af, at initiativet fik bragt større fokus på kvindelige filosoffer og dermed nuanceret billedet af den klassiske filosofiske kanon. Det har i den grad været et tiltrængt frisk pust, som vi helhjertet støtter op om.


En stor tak skal også lyde til vores følgere, der var skarpe og i første omgang nominerede denne meget fortjente vinder.


Vi håber på snarest muligt at kunne overrække vores pris direkte til vinderne og sender i mellemtiden vores varmeste lykønskninger!

GENERALFORSAMLING

Lørdag d. 3. december 2022 kl. 11-13Dansk Selskab for Filosofisk Praksis indkalder til generalforsamling lørdag d. 3. december kl. 11-13 på Dokk1 i Aarhus.


Hvis du allerede er medlem modtager du en invitation i din indbakke med dagsorden og anden relevant information.


Hvis du ikke er medlem endnu, men gerne vil støtte op om filosofisk praksis i Danmark, kan du tilmelde dig her.


Vi glæder os til at se dig!

Ny udgivelse om filosofisk praksis

August 2022"Eksistentiel praksisfænomenologi er en filosofisk praksis!" Det hævder den canadiske og verdenskendte professor i fænomenologi, Max Van Manen.


Finn Thorbjørn Hansen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis er enig med Max van Manen. Sammen med fænomenolog, lege- og innovationsforsker, ph.d. Ann Charlotte Thorsted har han skrevet en bog om dette, som netop er udkommet.


Bogen hedder At tænke med hjertet: En grundbog i eksistentiel praksisfænomenologi (forlaget Klim, fagbedømt).

 

Forfatterne fejrer udgivelsen med vin, oplæg og bogreception. Og du er meget velkommen! Og tag gerne dine kollegaer og venner med.


Det sker den 8. september på Aalborg Universitet, fra 14:30-16:00 på Nordkraft, 9000 Aalborg C. lokale 10.13.

Tilmelding senest 2. september via linket: https://www.kommunikation.aau.dk/at-taenke-med-hjertet-september-e18970


Og det sker i København, den 14. september kl. 16:30-18:00 i BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7. Her tilmelder man sig senest den 9. september via Thorsted33@hotmail.com

10th Nordic Conference 2022

3.-5. juni 2022 i KøbenhavnMed konferencen markeres 10 års jubilæet for det nordiske netværk af filosofiske praktikere.


Konferencens tema er "Fortid, nutid og fremtid: Filosofisk praksis i Norden." Hvad vil det sige, at være menneske i 2020'erne? Hvordan kan filosofisk praksis hjælpe os i arbejdet med de store globale udfordringer som fx klimaforandringer? Og skal vi som filosofiske praktikere i Norden samarbejde om fælles projekter, platforme og uddannelsesmæssige initiativer?


Dette er nogle af de spørgsmål, som undersøges på denne jubilæumskonference, som afholdes i København dden 3.-5. juni 2022.


Se hele programmet her.

Dansk Netværk for Filosofi med Børn

er vinder af Årets Filosofiske Initiativ 2021!


Bestyrelsen i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis har foretaget afstemning  om de mange gode forslag til Årets Filosofiske Initiativ, som er indkommet fra vores medlemmer.


Valget er faldet på Dansk Netværk for Filosofi med Børn for at lykkes med at bygge bro mellem alle, der arbejder med filosofi med børn i Danmark. Stort tillykke!

Samtidig skal også lyde en fortjent hyldest til de to øvrige kandidater i den endelige afstemningsrunde: 


  • Michael Højlund Larsen
  • Institut for Vild Analyse


Vi glæder os allerede til de mange nye initiativer, som bliver iværksat i 2022!

Filosofiens dag 2021

Medlemsarrangement d. 20. November 2021


Hvorfor er det vigtigt, at lade børn tænke store tanker? Hvilke erfaringer er der på området i Danmark? Og hvordan kan man selv komme i gang med at filosofere med børn og unge? Kom og få svar på de spørgsmål og mange flere ved vores fejring af Filosofiens Dag, der finder sted i umiddelbar forlængelse af generalforsamlingen.

Der er begrænsede pladser til arrangementet, så tilmeld dig i god tid - det gør du ved at klikke her - hvor du også kan se dagens program.


Du kan også følge med online når vi streamer live på vores Facebook-side.Hvad er god filosofisk dialog?

Medlemsarrangement d. 19. Juni 2021


Hvad er god filosofisk dialog? Vær med når stifteren af DSFP Finn Thorbjørn Hansen og vinder af Årets Filosofisk Initivativ Kim Gørtz mødes for at finde ud af det.


Det foregår på Copenhagen Coaching Center i København d. 19. Juni 2021.


Du kan også følge med online når vi streamer live på vores Facebook-side.


Læs mere og reserver din billet her.


Tillykke Kim Gørtz!

Vinderen af Årets Filosofiske Initiativ 2020


2020 var et mærkeligt år. Heldigvis så vi året igennem utallige initiativer rundt om i landet, som på trods af epidemiens hærgen insisterede på at imødekomme behovet for fælles undren, dialog og refleksion.

For hvis 2020 lærte os noget, var det ikke kun, at vi har brug for hinanden, men også at vi har godt af at stoppe op og tænke. Det understregede alle vores kandidater til prisen for Årets Filosofiske Initiativ på hver deres måde. Samtidig tydeliggjorde de også, at filosofien kan tjene som et vigtigt bindeled mellem os, når kriserne rammer.

Det stærke kandidatfelt har også gjort det næsten umuligt for vores bestyrelse at udpege én modtager af vores pris. I sidste ende var der dog en enkelt kandidat som i vores øjne skilte sig lidt ud fra de øvrige...Vi sender derfor et stort bifald i retning af filosof Kim Gørtz, som modtager vores pris for Årets Filosofiske Initiativ 2020 !

Udover sit imponerende engagement med som en anden enmandshær at filosofere både offline og online hele året igennem, har vi lagt vægt på, at Kim Gørtz fortrinsvis har udbudt sine aktiviteter gratis, hvilket selvfølgelig trækker tråde tilbage til antikkens Grækenland og de gamle sokratiske dyder. Vi ser på den baggrund meget frem til at overrække Kim vores statuette inden for den nærmeste fremtid.

En stor tak skal også lyde til alle de øvrige nominerede for deres aktiviteter og opfindsomhed i løbet af 2020:


  • Amnesty International i Aalborg
  • DR & Buddy Buddy
  • Eksistensfilosofisk Akademi
  • Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv & Lyngby Kirke
  • Filosofi i Skolen

Husk at støtte op om deres og alle de mange andre nye filosofiske initiativer, som vil se dagens lys her i 2021 - sammen gør vi filosofien levende!Filosofiens Dag 2020

21. november 2020Kom med når DSFP fejrer Filosofiens Dag 2020 (UNESCOs "World Philosophy Day"). Grundet tidsånden afholder vi årets arrangement online.


Bliv klogere på indsatsen for at få den levende filosofi ud i samfundet med foredrag og workshops. Hør blandt andet om erfaringer med at filosofere i sundhedsvæsenet, og filosofi i børneteater.


Alle interesserede er velkomne, så sæt kryds i kalenderen, eller klik dig ind i vores Forum allerede nu.


Se mere på vores Facebook side.


DSFP FORUM

I anledning af Filosofiens Dag 2020 har vi etableret et forum for filosofisk praksis.


Det er her selve arrangementet løber af stablen, men vi håber at filosofien lever videre derinde - så kom ind og sæt dit præg på filosofien i praksis. Alle er velkomne!


Hvis du har spørgsmål til teknikken, så spørg i #receptionen, eller tjek vejledningen her.

Jubilæumskonferencen udsættes
18. marts 2020


Grundet den ekstraordinære (coronavirus-) situation har bestyrelsen i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis besluttet af udskyde forårets nordiske konference i filosofisk praksis, som skulle have fundet sted i København 29.-31. maj 2020.


Vi forventer at annoncere en ny dato for konferencen i de kommende måneder. Hold øje med siden her, vores Facebook, eller LinkedIn-sider for løbende opdateringer. Medlemmer vil naturligvis også modtage en ny invitation pr. mail, så snart vi har fundet en ny dato for konferencen.


Vi håber I og jeres nærmeste passer godt på hinanden i den kommende tid og ser meget frem til at invitere jer til konference i København på en senere dato.

Slip filosofien løs i skolen
28. januar 2020


Bør filosofi spille en central rolle i folkeskolen? Det har vores formand, David Mark Larsson, skrevet et debatindlæg om, som du kan finde i dagens Politiken.


Et lille skridt på vejen mod at virkeliggøre visionen for Dansk Selskab for Filosofisk Praksis: at udbrede filosofisk tænkning og dialog på tværs af samfundet. Uddannelsessystemet er et godt sted at starte - men vi stopper selvfølgelig ikke der!


Husk at du også kan støtte vores kamp for filosofien ved at blive medlem - det koster kun 99 kroner for et års medlemsskab.


PS: Bemærk lige Roald Als' gode illustration - gade vide, hvad Sokrates ville svare til den affejning...?Politiken, Debat: Filosofi på Skoleskemaet


Tillykke til Vinderen
Lørdag d. 23. november 2019


I weekenden overrakte Dansk Selskab for Filosofisk Praksis for første gang prisen for Årets Filosofiske Initiativ. Grundlaget for prisen er at hylde et initiativ der i årets løb har medvirket til at sprede mere filosofisk undren, dialog og eftertanke i Danmark.


VINDEREN BLEV: Kierkegaard by Nature !


Bestyrelsen i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis har følgende begrundelse for valget:

“Kierkegaard by Nature rykker i vores øjne grænserne for, hvordan filosofi kan bringes ind i danskernes hverdag, ikke mindst ved at sætte det filosoferende menneske i centrum i mødet mellem natur, bevægelse og den digitale verden. Ved at gøre filosofien til den pulserende ledetråd i mødet mellem vores digitale og analoge livsverdener, føjer initiativet helt nye muligheder til anvendelsen og udbredelsen af filosofisk praksis i Danmark. Vi vil spændt følge denne udvikling i de kommende år!”


Et stort tilykke til "Kierkegaard by Nature" og tak til de mange fremmødte på Dokk1, som kom og fejrede den levende filosofi sammen med os!

Filosofiens Dag 2019 på DOKK1

Lørdag d. 23. november 2019


I weekenden fejrede vi Filosofiens Dag 2019 (UNESCOs "World Philosophy Day") med et stort arrangement på Dokk1 i Århus.


Der var foredrag og workshops om blandt andet filosofisk dialog og vejledning, og så uddelte vi for første gang prisen for Årets Filosofiske Initiativ.


Vinderen blev Kierkegaard by Nature - stort tillykke!


Tak til de mange fremmødte på Dokk1, som kom og fejrede den levende filosofi sammen med os!


Filosofiske saloner

26. september, 31. oktober og 21. november 2019


Halsnæs filosoferer... afholder i efteråret tre filosofiske saloner. I salonerne mødes vi for sammen at filosofere over et alment begreb eller væsentligt spørgsmål. Salonerne indledes med et kort oplæg og samtalerne foregår i en nysgerrigt udforskende, dialogisk og struktureret form. Alle aftenerne ledes af filosof Thomas Ryan Jensen.


Hver aften har sit selvstændige tema, så man kan behøver ikke deltage i alle tre saloner.

De filosofiske saloner afholdes i Bogsalonen, Jernbanegade 7, 3300 Frederiksværk.

Der er plads til 30 deltagere pr. aften. Vi mødes kl. 19.00 og slutter kl. 21.00.


Tilmelding er nødvendig, senest to dage før. Tilmelding sker via deres hjemmeside her, eller i Bogsalonen.


Entre pr. aften: 30 kr. for medlemmer, 50 for ikke-medlemmer.

DSFP i Finland

Forår 2019


I øjeblikket er vores nye bestyrelse godt i gang med at planlægge en masse spændende aktiviteter for det kommende år - og vi har allerede haft travlt med at rejse lande og rige rundt for at sætte filosofisk praksis på dagsordenen.


I foråret tog vores nye kasserer Thomas Ryan Jensen (billedet) fx turen til Helsinki og den nordiske konference for filosofiske praktikere for at holde oplæg om filosofi i offentlige lederuddannelser. Lige på det område er Danmark et foregangsbillede for vores nabolande - og Thomas har spillet en væsentlig rolle i den udvikling.


Vi glæder os allerede til at dele flere af vores erfaringer om, hvordan filosofien kan sættes i spil ude i den virkelige verden.


Kom og vær med - følg den levende filosofi!