Forside DSFP
Dansk Selskab for Filosofisk Praksis


Forside

Om Filosofisk Praksis

Om Selskabet

Kalender

Medlemskab

Filosofiske Praktikere

Uddannelse

Litteratur

Links

Presse

English

Kontakt

Senest opdateret 15-02-2008

 

Præsentation af Jeanette B. L. Knox 


Jeanette Bresson Ladegaard Knox forsker i medicinsk etik, herunder især klinisk etik og humanistisk sundhedsforskning, herunder specifikt filosofisk funderet praksisser på sundhedsområdet. Siden 2009 har hun fungeret som klinisk etiker på Rigshospitalets neonatalklinik og sidder også i Rigshospitalets klinisk etiske komite for pædiatri. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Etik og i Styregruppen for Nordic Network of Kierkegaard Research. Hun er forfatter til flere bøger.

Jeanettes opgave i DSFP’s regi er undersøgelse og udvikling af filosoffens relevans for sundhedssektoren. Jeanette er især optaget af at inkorporere filosofisk praksis inden for klinisk etik og eksistentiel rehabilitering og palliation.  

Klinisk etik angår de etiske problemstillinger ved moderne medicinsk praksis, hvor sundhedspersonalet, patienter og pårørende kan ønske uvildig, faglig rådgivning i etisk svære situationer. Eksistentiel rehabilitering og palliation angår lindring af de eksistentielle og åndelige behov hos alvorligt syge og døende efter at en livsforandrende begivenhed har udfordret deres virkelighedsforestilling, selvforståelse og tilværelse. Både klinisk etik og eksistentiel rehabilitering og palliation søger gennem en dialogisk, reflekterende og fortolkende praksis forståelse af hvad et godt og meningsfuldt liv er, og dermed hvad den gode handling og beslutning er.

Jeanette har mangeårig erfaring med samtalepraksis af forskellig slags, f.eks. fra PsykiatriFonden og Kræftens Bekæmpelse.

Jeanette er forfatter til flere bøger og har bidraget med artikler til antologier og tidskrifter.

Jeanette kan kontaktes på jeanette.sinead.knox08@gmail.com.